Billede af: Pixabay, PublicDomainPictures
Dato: 07. February 2022

Hvad Er En Guitar?

En guitar er et instrument, der som regel har seks strenge, du kan spille på.

Det er et instrument, der nærmest er uundværdigt i enhver form for band eller musikgruppe, da den er med til at skabe en stor harmoni. 

Den består af en krop, hals og hoved, hvor strengene sidder fast på hovedet, bevæger sig ned over halsen og sidder igen fast på midten af kroppen.

Den klassiske guitar har seks strenge, men faktisk kan de fås med 4, 7, 8, 9, 10, ja faktisk helt op til 12 strenge.

Mange kender også elguitaren, som jo har været revolutionerende, hvis man laver musik, der skal have en anden lyd end den, man hører om lejrbålet. 

Og apopro lejrbål så er en guitar gerne fremstillet af grantræ. Den kan også godt fremstilles i andre træsorter, men selve den akustiske del er stadigvæk af gran. Strengene er gerne fremstillet i nylon eller stål.

Instrumentet er ikke en ung en af slagsen. Den har intet mindre end 2000 år f.kr. på bagen, da der er fundet malerier i Egypten, hvor kvinder spiller på guitar-lignende elementer. 

Selve betegnelsen for guitar stammer muligvis fra Spanien fra den persiske betegnelse 'Gui-Tar', oversat 'Halvcirkel og strenge'. Dog er der også beretninger fra det arabiske sprog, hvor det kommer fra ordet 'Qitara'.

Første gang, der bliver skrevet om guitaren, er i 1500-tallet.

Du skal vide, at artiklen er udviklet for Perlen Odense. Der kan du shoppe et sortiment af ørestikker.


Relateret indhold

Sådan sælger du dine egne guitar riffs, lyde og melodier

Sådan sælger du dine egne guitar riffs, lyde og melodier

En god måde at få inspiration til sine guitar rifs, lyde og melodier er ved at lytte til andre musikere og deres musik.&…

Læs mere

Hvem spiller guitar?

Hvem spiller guitar?

Jeg tænker faktisk ikke, man med 100 % kan sige, hvem det er der, spiller guitar.Af alle de mennesker jeg har mødt igenn…

Læs mere

Hvem er Guitar-Krelle?

Hvem er Guitar-Krelle?

Guitar-Krelle er en del af duo'en Popsi og Krelle, som er et par, der laver storytelling igennem musik. Herunder formidl…

Læs mere

Hvad koster en guitar?

Hvad koster en guitar?

Står du og skal have en ny guitar eller måske endda købe din allerførste, så kan det godt være noget af en jungle at fin…

Læs mere