Billede af: Pixabay
Dato: 07. December 2020

Hvem Sang Geronimo?

Hvem sang Geronimo? Det er det australske band Sheppard, der sang Geronimo. Sangen blev udgivet i 2014, hvor den blev udgivet som bandets anden single på albummet Bombs Away.

I Danmark er det nok mere danske Aura Dione, der er kendt for sangen Geronimo, som stammer fra albummet Before the Dinosaurus, der blev udgivet allerede i 2011.

Geronimo sangtekst

Sangteksten er dog ikke ens i de to Geronimo-sange. Man kan nemt argumentere for, at den originale Geronimo-sang er den, som Aura Dione udgav, da den trods alt blev udgivet tre år tidligere, end den fra Sheppard.

Geronimo nåede op som nummer et i både Danmark, Østrig og Tyskland. Aura er dermed den første danske kunstner, der debuterede som nummer et på den tyske albumliste.

Bag sangen står et helt team af sangskrivere - inklusiv Aura Dione selv. De øvrige sangskrivere er her David Jost, Joachim Persson, Ian O'Brien-Docker, Michael Lowdst, Andrei Georgescu og Thomas Troelsen.

David Jost, DamienDamien og Joachim Persson var producerne på sangen.

Geronimo findes både som radio mix, clubmix og i flere former for disco remix.

Udover at skrive sangen spillede David Jost også guitar, mens Ian O'Brien-Docker spillede guitar m.m., og Thomas Troelsen spillede keyboard og sang baggrundsstemme på sangen.

I Danmark sluttede Geronimo som nummer 11 på årets hitliste for hele 2011 - i Tyskland og Østrig blev placeringen henholdsvis nummer 22 og 34.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet denne artikel. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af boombox. Dette gælder denne artikel - tak for dette.


Relateret indhold

Hvem sang i Four Jacks?

Hvem sang i Four Jacks?

Four Jacks var en enormt populære dansk sangkvartet, der havde sin storhedstid i 1960’erne. Gruppen blev dannet med Poul…

Læs mere

Hvem sang: "My heart Will Go On"?

Hvem sang: "My heart Will Go On"?

Alle, der har set den ikoniske film “Titanic” fra 1997, har hørt den ikoniske sang “My Heart Will Go On”. Filmen fik med…

Læs mere

Hvem synger sangen: For Evigt

Hvem synger sangen: For Evigt

De fleste har prøvet det. Man står på en bar med en stor fadøl i sangen, og skråler med på den velkendte linje: “For eee…

Læs mere

Hvem sang Kald det kærlighed?

Hvem sang Kald det kærlighed?

Kaaaald det kærlighed, kald det liiiige, hvad du vil. Disse ord er blevet sunget og skrålet utallige gange over hele lan…

Læs mere