Billede af: Pixabay
Dato: 19. November 2020

Hvem Sang Re-Sepp-Ten?

"Vi er røde, vi er hvide, vi står sammen, side om side..." Den måske mest kendte fodboldslagsang i Danmark, Re-Sepp-Ten, synges af Dodo Gad fra The Dodos, Henrik Stanley Møller fra Danser med Drenge og det danske fodboldlandshold udtaget til VM-slutrunden i Mexico i 1986.

Sangen er samlet af Jarl Friis-Mikkelsen og Henrik Bødtcher, der samlede teksten via indsendte forslag fra Ekstra Bladets læsere. Siden er Re-Sepp-Ten blevet nærmest legendarisk blandt danske fodboldfans. Den blev også genindspillet i forbindelse med VM i 2010.

Dodo var ikke førstevalget

Ja, Danmark viste ved EM i 1992, hvad der kan ske, når man kommer med på et afbud. Det gjorde Dodo Gad også i 1986, da hun overtog mikrofonen til Re-Sepp-Ten.

Faktisk var det Sanne Salomonsen, der skulle have sunget på Re-Sepp-Ten sammen med det danske fodboldlandshold. 

I mange år - som i 30 år, valgte Dodo ikke at spille Re-Sepp-Ten, når Dodo & The Dodos spillede koncerter. Dodo Gad ville her ikke være kendt som fodboldpigen på grund af den ene sang, men i dag er den at finde på setlisten, når der spilles koncerter.

I 1986 solgte Re-Sepp-Ten over 150.000 eksemplarer. Heraf blev de første 100.000 eksemplarer solgt på blot en måned. 

For mange står Re-Sepp-Ten den dag i dag stadig som et stort stykke kulturhistorie, der på bedste vis betegner den eufori, der var omkring landsholdet i 1986.

Dette tekstindhold var skrevet med støtte fra avXperten. Hvor du køber et stort sortiment med billig makulator. Det betyder at avXperten får et link i dette tekstindhold.


Relateret indhold

Hvem sang i Four Jacks?

Hvem sang i Four Jacks?

Four Jacks var en enormt populære dansk sangkvartet, der havde sin storhedstid i 1960’erne. Gruppen blev dannet med Poul…

Læs mere

Hvem sang: "My heart Will Go On"?

Hvem sang: "My heart Will Go On"?

Alle, der har set den ikoniske film “Titanic” fra 1997, har hørt den ikoniske sang “My Heart Will Go On”. Filmen fik med…

Læs mere

Hvem synger sangen: For Evigt

Hvem synger sangen: For Evigt

De fleste har prøvet det. Man står på en bar med en stor fadøl i sangen, og skråler med på den velkendte linje: “For eee…

Læs mere

Hvem sang Geronimo?

Hvem sang Geronimo?

Hvem sang Geronimo? Det er det australske band Sheppard, der sang Geronimo. Sangen blev udgivet i 2014, hvor den blev ud…

Læs mere