Billede af: Pixabay
Dato: 20. November 2020

Hvem Sang Video Video?

Video, video, den kører nat og dag... Selvom det danske bidrag til Melodi Grandprix 1982 snart er 40 år gammelt, så kan de fleste stadig synge med på sangen, når festen kører.

Men hvem sang Video Video? Det er Brixx, der sang Video Video ved Melodi Grand Prix i 1982. Sangen er skrevet af Jens Brixtofte og indspillet af hans gruppe, Brixx.

Dansk hit - internationalt flop

Mens Video Video er for længst har opnået kultstatus i Danmark, hvor den i øvrigt slog Tommy Seebachs Hip hurra - det' min fødselsdag" i kampen om at blive det danske bidrag ved Melodi Grandprix i 1982, så blev den dog kun nummer 17 ud af de 18 sange ved den internationale udgave.

Brixx blev dannet i 1982 og udgav deres eneste album samme år. Gruppen gik i opløsning året efter, hvorefter Jens Brixtofte forlod musikbranchen.

Jens Brixtofte har siden arbejdet som både handelsskolelærer, folkeskolelærer og sosu-assistent. I 2017 stillede han op til regionsvalget, hvor han ikke blev valgt ind.

Hvis efternavnet virker bekendt, så er det fordi, at Jens Brixtofte er bror til den tidligere Farum-borgmester og skatteminister, Peter Brixtofte.

Peter Brixtofte indledte sin musikalske karriere i 1975 med gruppen MKT, der vandt Ekstra Bladets pladechance med sangen Come Along to Barbados. Sangen blev et hit, hvorefter gruppen igennem 1970'erne udgav flere albums. MKT blev efter en række udskiftninger til Brixx i 1982.

Dette du lige læste er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra avXperten. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af boombox. Tak til avXperten det betyder meget for os.


Relateret indhold

Hvem sang i Four Jacks?

Hvem sang i Four Jacks?

Four Jacks var en enormt populære dansk sangkvartet, der havde sin storhedstid i 1960’erne. Gruppen blev dannet med Poul…

Læs mere

Hvem sang: "My heart Will Go On"?

Hvem sang: "My heart Will Go On"?

Alle, der har set den ikoniske film “Titanic” fra 1997, har hørt den ikoniske sang “My Heart Will Go On”. Filmen fik med…

Læs mere

Hvem synger sangen: For Evigt

Hvem synger sangen: For Evigt

De fleste har prøvet det. Man står på en bar med en stor fadøl i sangen, og skråler med på den velkendte linje: “For eee…

Læs mere

Hvem sang Geronimo?

Hvem sang Geronimo?

Hvem sang Geronimo? Det er det australske band Sheppard, der sang Geronimo. Sangen blev udgivet i 2014, hvor den blev ud…

Læs mere